Ledel

Ledel – experter på elkonstruktioner sedan  1977

Ledel grundades 1977 av Claes Ledel. Det innebär att i år har vi varit verksamma en bra bit över 40 år säger Anders Karlsson, VD och elingenjör på företaget sedan 10 år tillbaka. Det är något vi är väldigt stolta över och vi vet att det innebär att du som kund till oss kan lita på att våra elingenjörer och projektledare gör ett riktigt bra jobb!

 

Allt började hemma i villan
Anders berättar om företagets resa som började hemma i Claes Ledels källare och hur han efter en tids pappaledighet började arbeta hemifrån. Hans stora passion och intresse för el och teknik drev snabbt företaget framåt och efter ett par år hade de vuxit ur hemmamiljön och flyttade till en villa i Ugglarp där företaget är verksamt än idag.

 

– ”Vi är 12 anställda som arbetar här och vi fortsätter växa i rask takt. Sedan några år tillbaka har vi även ett kontor i Mellbystrand och har utöver kunskaper inom el och tele också spetskompetens inom KNX-anläggningar säger Anders. Claes är numera pensionerad men är engagerad i företaget genom sin son som fortsatt i sin fars fotspår.”

 

Anders fortsätter stolt berätta om Ledels resa och tillägger;

 

– Vi har även anställt en säkerhetskonsult med inriktning på brand, inbrott och passagelösningar vilket gör att vi kommit ett steg närmare ambitionen om att vara en helhetsleverantör av tekniska konsulttjänster. Vårt medlemskap i Sydsvenska elkonsultföreningen, SSEF ger oss också extra resurser om vi behöver dem, vilket ger oss och våra kunder ökad trygghet!

Han berättar ödmjukt och stolt om delägarskapet i Konab Konsult AB, ett företag som på många sätt liknar Ledels resa och så tillägger han;

 

– Ambitionen att växa finns absolut men vi är måna om att behålla fördelarna ett mindre företag har och vi tror att vägen mot målet går genom goda samarbeten med såväl gamla som nya kunder. Vid varje projekt vill vi genom stort engagemang, samarbete och lyhördhet ta fram tekniska lösningar som är unika och anpassade efter våra kunders önskemål och behov!

 

Ledel är verksamma över hela västkusten från Bohuslän i norr till Skåne i söder men täcker även in Småland. Det gör dem till en av de ledande aktörerna för elkonsulter i södra Sverige, vilket de är mycket stolta över.

 

Anders avslutar med att visa en filmproduktion framtagen för att kunden skall få en större förståelse för företagets bredd och kompetens. – Se här säger han och trycker på play!

 

 

Referenser

Halmstad Högskola

Projektering och besiktning av om- och tillbyggnad av lokaler, i stort kontinuerligt sedan 1999. (Här ingår även Europas finaste Kårhus och nytt kontor för Dormer Tools!)

Beställare: Fragerus Fastigheter, Göteborg

 

Kyrkor

Vi har gjort vård och underhållsplaner för ett flertal kyrkor, vi har projekterat helt nya elanläggningar för Getinge kyrka och Falkenbergs nya kyrka.

 

 

 

 

 

Exklusiva villor

Vi har projekterat ett flertal av de mest exklusiva villorna på västkusten (Båstad – Uddevalla)

 

 

 

 

 

 

Övriga Beställare

SCA, Carlsberg, Falkenbergs Kommun, Helens Rör, Getinge AB, Fastighetsstaden i Halmstad, m.fl.