top of page

KNX

KNX är lika enkelt som fyndigt och kombinerar alla fastighetens funktioner såsom belysning, uppvärmning, luftkonditionering och solskydd i ett enda smart system. Det leder till sänkta  driftskostnader som i sin tur leder till stora energibesparingar.

Det är flexibelt och går att anpassa till framtida tekniska innovationer. Med KNX-lösningarna kan du hantera och styra din fastighet på ett enkelt sätt.

Så här fungerar det

Allt du behöver göra för att kunna slappna av på kvällen är att trycka på en knapp. Markiserna fälls in, mysbelysningen tänds och värmesystemet/luftkonditioneringen ger en behaglig temperatur i rummet. Med KNX kan du ställa in allt detta och annat (det kallas scenarier) efter behag – via en fjärrkontroll, laptop eller smartphone.

 

Exempel på funktioner i en villa

 

I vardagsrummet
Du behöver inte längre vandra mellan olika strömbrytare och termostater för att få det mysigt på kvällen. Tryck bara på en knapp eller använd din mobiltelefon för att aktivera alla funktioner du vill på en gång: persiennerna dras ned, mysbelysningen tänds och rummet värms upp till en perfekt temperatur. Du behöver inte bekymra dig om vädret heller – väderstationen ser till att värmen slås av om den inte behövs. Och om det stormar fälls markiserna in automatiskt så att de inte skadas.

 

I matsalen
Snart kommer gästerna och du är långt ifrån klar. Du kan tända lämpliga lampor, starta stereon och se till att det blir lagom varmt med bara en knapptryckning. Ett perfekt välkomnande med bara en knapptryckning.

 

I sovrummet
Om du hör mystiska ljud under natten behöver du bara trycka på ”larmknappen” bredvid sängen för att tända alla ljus i huset och i trädgården.

 

I hallen
Den centrala avstängningsknappen vid ingången stänger av allting, t.ex. alla lampor och apparater som är kopplade till vägguttag. En annan fördel är att du kan hålla tjuvar borta eftersom du kan programmera så att det ser ut som om någon är hemma även när du har gått ut eller rest på semester.
 

Förutom att det är enkelt kan KNX sänka elräkningen med så mycket som 30 %. Och det som är snällt mot plånboken är även snällt mot miljön.

Projekt KNX

Pär berättar mer om KNX

Se filmen där vår KNX-expert och systemingenjör Pär berättar mer om KNX och varför det är så smart och hur du kan ha nytta av det på jobbet eller hemma. Kontakta Pär om du vill veta mer eller diskutera ett konkret projekt.

bottom of page