top of page
Ledel gruppbild 2023.jpg

Om oss

Vi är Ledel. Ett litet företag med ett stort engagemang, tekniskt kunnande och ambition att leverera de bästa lösningar för våra kunder. Du hittar oss på västkusten i Ugglarp utanför Falkenberg men vi tar oss an uppdrag i hela Halland och södra Sverige. 

Vår historia

Ledel AB startade sin resa 1977 då Claes Ledel grundade företaget. Som så många andra började Claes på egen hand hemma i sitt hus. Claes såg tidigt möjligheterna inom elprojektering som kom med datorernas intåg och efter hand växte företaget. År 1987 var det fyra personer som jobbade på Ledel och flytten gick då till Ugglarp där vi finns även idag.

Claes gick i pension 2012 och företaget drivs idag av hans son Pär Ledel tillsammans med Anders Karlsson och Anton Persson. Med på många sätt är företaget detsamma som när det startade. Att leverera tekniska lösningar av hög kvalitet i nära samarbete med våra kunder är fortsatt grunden i vår affärsidé. 

I dag jobbar vi med alla typer av projektering av elektriska  anläggningar för olika byggnader, anläggningar och miljöer. De tjänster vi erbjuder omfattar allt från idé- och  utvecklingsskede till uppföljning av det färdiga resultatet. Och vårt mål är alltid att leverera lösningar som uppfyller våra kunders behov och som ger bästa energieffektivitet, ekonomi samt minsta miljöpåverkan.

Våra värderingar

  • Med kunden i centrum i varje projekt och med ett positivt engagemang löser vi aktuella problemställningar. 

  • Vi skapar innovativa lösningar som uppfyller våra kunders behov som ger bästa hållbarhet, energieffektivitet och ekonomi.

  •  Våra kunder ska känna sig professionellt bemötta samt att vi är lyhörda och engagerade för deras behov. 

  • I en familjär företagskultur med sömlöst och nära samarbete kollegor emellan skapar vi ett hälsofrämjande och effektivt arbetsklimat.
     

  • Genom kontinuerlig kompetensutveckling och användande av de bästa verktygen förädlar vi vårt tekniska kunnande och erbjuder våra kunder de bästa lösningarna. 

  • Vi vill alltid ha en rak och öppen dialog med våra kunder och samarbetspartners för att skapa bästa möjliga slutresultat.
     

Vår affärsidé

Vi är det lilla företaget med det stora tekniska kunnandet som via engagemang och gott samarbete med våra kunder tar fram en teknisk lösning som är unik och anpassad enligt våra kunders önskemål och behov.

Vår vision

Att genom nöjda kunder kunna bibehålla & utveckla vår tekniska kompetens. I bolaget skapar vi ett gott arbetsklimat och utrymme för att kunna växa utan att störa det lilla företaget.

bottom of page